10 Fakta Yang Perlu Anda Tahu (Bahagian 1)

Gold top 10 winner

Halo…hawau yu…Huargh!!…terkezut x?…kekekeke (ntah jenis apa gelak ntah). Haa, kamu tu…tu yg kat belakang tu…mari sini jap…mari aku cakap…ni aku nak kongsi 10 fakta yg perlu korang tahu, selain korang aku pun tahu gak kan…omputih cakap, sharing is caring…jawa plak, sharing is sexy…so, fikir2kan lah…muahahaha. Malas nak crita pjg lebar merapu meraban lagi, jom…jom la, aih dogil lak budak ni…haa, tau takut pun…jom baca sama2…

 

 

Tahukah anda?..Apabila kita membuang air kecil, badan kita akan menjadi sejuk kerana telah melepaskan haba melalui bahan kumuh. Jika kita men’gencing’ orang lain, maka haba akan terlepas dari badan orang itu lalu kita akan dilempang sepak terajang bagai olehnya. Jadi jangan selalu mengencing orang. Mengencing pun biarlah bertempat, ok.

 

sepak terajang

Percayakah anda?..Wanita mengelipkan mata dua kali lebih kerap daripada lelaki dan jantung wanita juga berdegup lebih laju berbanding jantung lelaki. Tapi percayakah juga anda bahawa, lelaki selalu ada dua mata air dan jantung mereka juga berdegup dengan lebih laju jika diketahui oleh isteri. Kepada lelaki di luar sana, berhati-hati lah.eyes-72

 

Terdapat kira-kira 3,000 spesis pokok dalam setiap kawasan seluas 1.6 km persegi di hutan Amazon dimana jika seseorang bernama Amran (bukan nama sebenar) memasuki kawasan itu, beliau berkemungkinan akan tersesat selama 3,000 jam jika tidak membawa kompas.

 sesat

Uri Geller, ahli psikik terkenal yang dilahirkan pada 20 Disember 1946, mengatakan bahawa kebolehan luar biasa yang dimilikinya itu berasal dari planet Hoova dan kadangkala dia juga memekik sambil mengatakan yang dia adalah seorang Ultraman!.

Uri-Geller1

 

Tahukah anda?..Manusia hanya menggunakan 10% daripada otaknya. Tetapi ini tidak bermakna baki 90% lagi perlu dibuang kerana jika dibuang sudah terbuktilah manusia itu dari jenis yang tidak ada otak!!. Korang rasa manusia mana yang tidak berotak. Akan tetapi aku suka makan otak-otak.

 otak_1_eng

 

Apabila marah, Tasmanian Devil (sejenis haiwan yang hidup di pulau Tasmanian, selatan Australia ) akan bertukar warna menjadi kemerah-merahan. Bila Kak Tipah Janda Muda marah, wajahnya juga akan bertukar menjadi kemerah-merahan padahal mereka bukanlah dari spesies yang sama.

 Kak tipah

 

Gelas kaca pecah dengan kelajuan 4,827 km/j. Pecah Kaca, Pecah Gelas, Sudah Baca Harap Balas pula ialah ayat yang selalu diguna oleh budak-budak sekolah ketika bercinta. Aku tak pernah guna la plak ayat nih. Seyes xtipu.

 

Tahukah anda?..Otak kita mengandungi 80% air. Walaubagaimanapun. .seseorang yang sudah lama tidak membuat hubungan kelamin bersama isteri akan mengalami satu sindrom yang berkaitan otak iaitu sindrom ‘masuk air’. Ingat! Ini untuk yg bersuami isteri je. Yang belum just for peringatan masa kelak.

 

Tahukah anda?..Belang yg kita lihat pada harimau bukan sekadar pada bulunya tapi pada kulitnya. Belang pada lelaki berhidung belang pula bukan sekadar pada hidungnya, tapi juga pada bulu hidungnya. Siapa kat sini lelaki berhidung belang, angkat hidung. Muahaha…

 1434851831_3d2db808e3

 

Tidak ada satu pun perkataan yang bermula dengan huruf 'W' dalam bahasa Sepanyol. Sementara itu, hanya terdapat 12 huruf dalam bahasa Hawaii iaitu A,E,H,I,K,L, M,N,O,P,U dan W. Untuk pengetahuan juga, di dalam Bahasa Inggeris dan Melayu mesti menggunakan ke semua huruf dari A-Z kecuali yang buta huruf kerana mereka tidak tahu membaca.

buta hurup

Credit to Google dan Gempak.org ( copy, edit and paste)

 

p/s : Bahagian 2 akan bersambung kelak. Amacam, ok ke fakta2 di atas? Klu ok komen klu x ok pun komen gak..huhuhuhu. Sorry la gambar2 di atas menjadi mangsa aku…muahaha…dah Google bagi yg tu…nak wat camna lagi. Sekian

18 Response to "10 Fakta Yang Perlu Anda Tahu (Bahagian 1)"

  1. heh..auta ni bukan fakta..
    kelentong kelentong

  2. @tricksrex

    ....ko terkena ka?...Muahahaha...

  3. kah3!!
    berguna2!!
    hehehehehehee

  4. @[biru][pink]

    ...klu berguna, sila renung2kan dan selamat beramal...Dr Izi, pinjam trademark sat noh

  5. kelakar aku baca...haha...
    masuk air yg selalu budak muda guna...baru aku paham...haha

  6. oh kak tipah janda muda, kamu sungguh cantik...

  7. @Meow

    ....masuk air adalah word yg universal...muahahaa

  8. @ParkAir

    ....amboi, berkenan ka?...nanti aku try adjust...hahaha

  9. @rathiqah azmira rosli

    ....depends ar, rasa cam tipu makanya tipu lah...dan sebaliknya...huhhuhuhu

  10. ada laa sepanyol guna huruf W di awal huruf

    Cuba ko buka baju depan awek sepanyol diorang mesti kata "Waaaaa "

  11. da lg ayat dak skolah slalu pakai
    "teka teki teka tekok. ular mati dalam mangkok"apa dia?hahaha

  12. @touyakaruma

    ..btol jgk cakap ko Touya...wakakaka...tp klu aku bukak baju depan awek sepanyol..ada ke diorang cakap Waaa...atau Wow...atau Woi, sambil pelangkung dengan lesung batu...eh, sepanyol ada lesung batu ka...muahaha

  13. @azizuan

    ...ayat femes gak tuh...tp bukan utk tulis surat laa...ke ang penah tulis surat guna ayat tuh...ahaks

  14. hadoi.. geli tengok pic bulu hidung terkeluar tu..huhu

  15. @Aini

    ....geli ek, tp ada yg lebih pjg dari itu...saja xnak letak kat sini..hahahaha

  16. hahaha..mmg fakta yg cukup menarik + olahan juge yg maintain kelakar..thanks bro

  17. @Hafiz Mohd

    ...ahaks...just sharing...ni lah blog aku...xda yg mood serius...why you so serius?...ahahaha

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails