Entri Khas : Miroxians ke 100

 

album-talk-show[6]

Yah…yah…aha…Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Suma…Iya…apa khabare Cik Yah yang berada nun jauh di sana (ntah sapa2 aku main petik je…walalala). Ok, kita bertemu kembali dalam rancangan bual bicara bersama saya, Miro Baek Punyer…kahkahkahaks..haktuih..amboi…ijau pekat likat kahaknya….maap la semalam kena selsema….Baiklah, dalam episod sebelum ini kita telah menemubual seorang tetamu khas datangnya dari Jepun….haa…apa nak bukti…nah picit channel nih. Tapi kali ni saya nak menemubual seorang jejaka menggelarkan diri beliau Neo…atau nama saintifiknya pulak Muhammad Safie Bin Rosli. Tanpa kita buang masa lagi kita jemput saudara Neoooo…yo…yo…yo…(tergeheh2 masuk pentas)….

 

Lagu Rasmi Blog

 

Miro : Apa khabar sedara…anda dah telan panadol ke hari ni?…aha…bergurau…xbleh ka?

Neo : Owh, saya baik2 aja…hahaha…pandai bergurau yer…

Miro : Bakat terpendam…hahha…yer…penonton2 yg dikasihi sekalian…ni lah dia tetamu kita…

           Neo…sila berikan cacian gemuruh…ops, terlebih sudah…tepukan gemuruh…ya…ya

(pak…puk…pak…puk…bunyi tepukan..apa?..korang ingat bunyi apa?)

neo Ini lah ropenyer…amacam…segak bergaya x?…hahaha

 

Miro : Baiklah, kita straight to the point…boleh anda bagitau sedikit salah silah camno ekau

           boleh jumpo Blog Miro CornerZ nih…(eh apsal tetibo nogori nih)…dan sbbnya anda follow

Neo : Owh!…alkisah…

Miro : Thaib!!…eh, maap tindakan luar kawalan…maap2..teruskan2…emm…

Neo : Emm, macam ni…saya seorang blogger dan juga Nuffnanger…makanya…time nuffnang

          tu bangun, aktiviti klik2 sesama insan pun berlaku…tu la pasal jumpa blog ini…dan saya

          tengok follower berangka 99…so, tanpa segan silu saya pun follow gak ar…jadilah angka

          100…

Miroxians yg ke 100Buktinya….jeng3

 

Miro : Okay, alasan yg kukuh..Baik, soklan seterusnya…boleh crita skit pasal blog anda?

Neo : Tiada masalah. Blog saya actually…

Miro : Amboi,  omputih…eh, maap2…

Neo : Potong la…Ok, blog saya more tu personal blog…so sesuka hati saya lah nak post

          pasal apa…kan…pastu suka edit2 gambar…klu nak tau lebih lanjut singgah la kat blog

          saya…Kehidupan Vs Aku

Miro : Memang skit bonar anda crita…hahaha…ok, saya rasa masa mencemburui kita…so,

           trimas sekali lagi kepada sedara Neo kerana anda sudi jadi Miroxians ke 100..iya…

           penonton2 sekalian…berikan ca…tepukan gemuruh sekali lg untuk sedara Neo

(puk..pak…kepak..kapak..dll)

Neo : Sama2…I Love You Guys…

Miro : Eh, ko ingat ni AJL ka?….muahaha…so, bye2 kita jumpa lagi untuk Miroxians yang ke

          150 pulak. Nantikan…

 

 

 

p/s : untuk pengetahuan ramai, dialog di atas adalah rekaan semata2…dan aku pun menjadi follower Neo yang ke 100 gak…apa org kata…emm…coincident…Ok, sekian…Maggi Saya Sudah Kembang….

10 Response to "Entri Khas : Miroxians ke 100"

  1. sehati sejiwa nampak.. sama2 seratos.. ada apa2 yang aku tertinggal?? hahhha.. baekk punya..

  2. @Chaon Cornerz

    ...hahaha...ntah la...benda dah nak jadi...baek punya ar

  3. Cam dah terjah menerjah nie bro...

  4. megi tomyam aku tak kembang2, ko mmg best miro!

  5. @miss lolly a.k.a luvfareda

    ....emm, dgn kata lain...macam tu lah...aku review sekali harung dgn tanda penghargaan aku kepada follower aku...kuikuikui

  6. @ParkAir

    ....hahaha...apsal xkombang2 lagi...rendam pakai air sejuk ke air sirap bandung...ahaks..owh, best ke aku?...average je kot...pa2 pun tq sudi jenguk blog sengal aku nih...terbaek punyerr

  7. @rathiqah azmira rosli

    ...apa?! jodoh dgn sapa...kamu?...teeet..jeng3...hahaha..bergurau

  8. aku nk jadi orang yg brtuah jgak dpat msok talk show ni!!

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails